Programmeren

Een van de dingen die ik graag doe is programmeren. Op deze pagina vind je een selectie van programmaatjes die ik gemaakt heb. Alles is gemaakt in HTML, Javascript en CSS, tenzij anders vermeld.

Optellen tot maximaal tien.
De bedoeling van dit spelletje is eenvoudig. Je ziet 2 paddenstoelen, ieder heeft een aantal stippen. Tel die bij elkaar op, druk op de knop en spreek het antwoord in. Voorlopig kun weliswaar hele zinnen zeggen, maar moet je ervoor zorgen dat je maar 1 getal noemt, anders is het antwoord fout.
De broncode en alle bijbehorende bestanden (de grafische bestanden, het geluid etc.) vind je op mijn github pagina. Je kunt alles daar downloaden en zelf helemaal bekijken en aanpassen.

Vluchtende nummers
Een tijd geleden ben ik op Youtube een kanaal tegen gekomen genaamd “The Coding Train“. De persoon achter dit kanaal (Daniel Shiffman) leert je op een leuke en  duidelijke manier programmeren, van beginner tot gevorderd.

Een van de dingen die hij veel doet zijn zogenaamde “Coding Challenges“. Daarin probeert hij binnen en bepaalde tijd iets te programmeren terwijl hij tussendoor wat theorie uitlegt. Daarnaast heeft hij ook een tijdje mensen uitgenodigd om te laten zien hoe die personen programmeren en wat deze mensen allemaal kunnen maken.
Ik heb 2 van deze  “Coding Challenges” samengevoegd, namelijk die over Steering Behaviours (een manier om bijvoorbeeld cirkels naar elkaar toe te laten bewegen om zo een woord te vormen)  en eentje genaamd Matrix Digital Rain in p5.js. Deze  gaat over het programmeren van het effect van vallende letters, zoals bekend van de film The Matrix. Deze is gemaakt door een gast presentatrice, Emily Xie.
Ik heb deze samengevoegd zodat er op het scherm vallende cijfers te zien zijn (0 en 1, ik ben nu eenmaal een computernerd 🙂 ) die als het ware ‘wegvluchten’ als je er met de muis overheen gaat.

Top